Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Поучили сме се от грешките си

Райконен: Поучили сме се от грешките си

45
0

След като завръщането на Кими Райконен през миналата година не протече по начина, по който финландецът си го представяше, през новата година той иска да подобри значително резултатите си. През 2015 г. Райконен ще има нов съотборник, нова кола и ново ръководство. На представянето в днешния ден той разкри, че е видял новите части от колата още през миналата седмица. Разбира се за всички е важно и как възприема новия си болид последният шампион на Ферари.

„Колата изглежда красива, различна от миналогодишната. Определено ми харесва“, призна финландецът. И ако се следва максимата, че красивите коли обикновено са и бързи, мнозина очакват едва ли не чудеса през новата година. Райконен обаче иска да стопира до някъде тази еуфория.

„Трябва да изчакаме да минат поне първите тестове. Тогава ще знаем, къде сме и какво трябва да подобрим още. Не смятам, че трябва по някакъв начин да променям начина си на работа. При взимането на проби за новата седалка не трябваше да променяме кой знае колко. Всичко бе на правилното място. Но може би в момента позицията на седалката е по-добра от миналата година и смятам, че това може да ми позволи да се чувствам по-добре в колата.

Определено се поучихме от изминалата година, с всички трудности, които имахме през сезона. Трябва да признаем, че в някои състезания просто нямахме и късмет.

Разбира се искаме да сме толкова силни, колкото можем. Трудно е да се каже още сега, къде ще сме. Даваме всичко от себе си и работим като отбор. Натискаме непрекъснато и се надяваме на положителни резултати от работата през зимата. Това е правилната постановка на действие и сега трябва да дойдат и резултатите.

Някой хора си тръгнаха от отбора, а на тяхно място дойдоха нови. Това донякъде промени начина на работа в екипа. Смятам, че сме на прав път и държим правилната посока.“

Това ще е петият сезон за Райконен във Ферари. Той обаче не чувства нещо специално заради този факт.

„Няма нищо по-специално в това, че съм тук за пети сезон. Чувствам се съвсем нормално тук. Отвън всичко има една друга аура, заради традициите на отбора и базата на отбора. Просто се чувствам радостен, да съм част от този отбор.“