Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследват предните крила на Ред Бул

Разследват предните крила на Ред Бул

49
0

Болидите RB10 на Ред Бул са разследвани заради твърде гъвкави предни крила. Ситуацията възникна след квалификацията за Гран при на Абу Даби, в която пилотите на тима Даниел Рикиардо и Себастиан Фетел заеха трета редица (пето и шесто място).

След квалификацията на пистата Яс Марина техническият делегат на ФИА Джо Бауер е открил, че крилата се огъват прекалено. Според него е нарушена точка 3.15 от техническите правила на Формула 1, която забранява подвижните аероелементи. Бауер препрати въпроса към стюардите за разглеждане, като при тях бяха извикани представители на тима, които да обяснят ситуацията с крилата. Ейдриан Нюи и тийм мениджърът Джонатан Уитли се явиха при тях малко след 20:30 часа местно време (18:30 българско).

Преди това Рикиардо заяви, че е много доволен от квалификацията, докато Фетел далеч не бе толкова щастлив.

– След третата свободна тренировка бяхме наясно, че имаме известно количество работа за вършене. В същото време знаехме, че температурата ще падне след залез слънце и останахме оптимистично настроени, че настройките ни ще са по-полезни на по-хладно – обясни Даниел. – По време на квалификацията бях най-доволен в сравнение с целия уикенд досега. Сравнително близо сме до Уилямс и не твърде далеч от единия Мерцедес, така че беше не лоша сесия.

Фетел заяви, че свободната тренировка е преминала добре за него, но в сесията за разпределение местата на грида бързо разбрал, че няма да извлече нужното сцепление от суперсофт:

– Опитахме да направим промени по болида между двете сесии. При излизането ми с използвани гуми в Q3 изглеждаше като че ли сме открили нещо, но не бе така. Не се получи както ми се искаше в последната ми квалификация с отбора. Сигурен съм, че утре ще е емоционален ден. Днес вече имаше доста вълнение при качването ми в болида.