Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Сингапур и Сузука са най-добрият шанс за Ред Бул да се...

Рикиардо: Сингапур и Сузука са най-добрият шанс за Ред Бул да се доближи до Мерцедес

40
0
Даниел Рикиардо

Надпреварите в Сингапур и Япония са най-добрият шанс за Ред Бул да се доближи като скорост до Мерцедес, смята Даниел Рикиардо.

Австралийският пилот на Ред Бул е на 72 точки зад Нико Розберг, който води в класирането при пилотите. Даниел обаче не губи надежда: според него следващите два старта ще му дадат възможност да постави под напрежение съперниците. Той е единственият пилот с победи този сезон освен състезателите на Мерцедес Розберг и Люис Хамилтън.

– Очакваме с истинско нетърпение стартовете в Сингапур и на Сузука. Очаквам Мерцедес да са силни навсякъде до края на годината и предполагам, че въпросът е: „Можем ли ние да сме бързи колкото тях?” Според мен Сингапур и Сузука са най-добрият шанс за това. Може дори да вземем полпозишън и да спечелим някое от тези състезания. Но определено в тези стартове сред последните надпревари имаме най-голям шанс – обясни австралиецът.

Рикиардо не крие, че надеждите му да се бори за титла могат да се определят като „смътни”, но все пак ще се постарае да остане в битката до Абу Даби:

– Идеалният случай би бил в Абу Даби разликата да е в рамките на 50 точки. Това би било страхотно постижение, без значение какво ще стане. Дори само фактът, че във финалния старт си имал някакъв шанс, е страхотен и това е целта, но подходът остава старт за старт. Наясно съм колко далеч е титлата, но някои писти ни пасват. Спечелих отделни състезания тази година и ако лидерът в шампионата претърпи някоя лоша надпревара, изведнъж всичко може да се окаже възможно. Така че да изчакаме и да видим какво ще стане.