Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Верстапен се надяват на дъжд за Гран при на Китай

Рикиардо и Верстапен се надяват на дъжд за Гран при на Китай

39
0

Даниел Рикиардо ще стартира от трета редица Гран при на Китай, докато съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен бе на другия полюс и остана 19-и заради технически проблем.

„Аз лично съм доволен от това какво успях да извлека от колата си този следобед”, коментира австралиецът след квалификацията. „Досега чувствах, че може би не успявам да се справя съвсем с настройките, но в тази сесия усещането в колата бе съвсем комфортно. Все още ни липсва достатъчно скорост в сравнение с Мерцедес и Ферари. Но пък подобрихме баланса значително между сутрешната тренировка и квалификацията. Направихме някой смели промени, които определено ни помогнаха.”

„Няма да съм разочарован, ако утре вали, тъй като подобни условия винаги са предпоставка за много възможности. От мен ще зависи да се възползвам от тях, ако се получи така. Надявам се автомобилът ни да върви добре на мокро. Аеропритискането играе огромна роля в подобни условия. Каквото и да стане, със сигурност ще е интересно състезание. Ние ще се постараем да сме на подиума.”

Верстапен се обади още в началото на Q1, че има някакъв проблем със задвижващата система. Шефът на екипа Кристиан Хорнер му даде съвет на какъв режим да превключи в 16-и завой, но това не отстрани грижите на пилота.

„Ще е трудно състезание, след като тръгвам от 19-а позиция, но мисля, че ще вали”, сподели Макс. „Нещо в двигателя прекъсваше и нямах достатъчно мощност. Опитах се да направя бърза обиколка, която да ме класира поне в Q2, но проблемът просто не ми го позволи. Момчетата ще разследват какво е положението и съм сигурен, че ще разрешат всичко за състезанието.”

„Много жалко наистина, но такива неща се случват. Малко дъжд утре определено ще помогне, въпреки че според мен ще е трудно да се борим с Ферари и Мерцедес на мокро. Трябва да се концентрираме върху това какво можем ние самите да постигнем.”