Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен не направил нито една чиста обиколка

Райконен не направил нито една чиста обиколка

40
0

Кими Райконен призна, че не е направил нито една чиста обиколка по време на квалификацията за Гран при на Австралия. Финландецът остана 4-и в решетката, като изостана на 0.8 сек. от Люис Хамилтън и на повече от половин секунда спрямо своя съотборник във Ферари Себастиан Фетел.

„Всичките му обиколки не бяха много добри, обясни Ледения. – Не можах да направя нито една обиколка, в която да събера най-доброто. След първия ми опит нещата бяха малко объркани. Не знаех как точно трябва да свърша нещата. Разочароващо е, но все пак съм 4-и.“

Запитан дали е окуражаващо това, че Фетел успя да се класира 2-и и да раздели пилотите на Мерцедес, Кими отговори: Да, ако успееш да направиш всички сектори в обиколката както трябва. Със сигурност имаме добър пакет, но имаме още работа за вършене. Не беше идеален ден за мен.”

Относно големия напредък във формата на Ферари спрямо миналия сезон, Райконен коментира: „Като цяло имаме същите хора, които работят в тима. Промените бяха направени по-рано. Отне ни време да намерим правилния начин на работа. Резултатите още не са дошли. Да се надяваме, че тази година ще ги постигнем.”