Начало Рали Рали Нова Зеландия и Австралия с общ спонсор

Рали Нова Зеландия и Австралия с общ спонсор

27
0

Организаторите на Рали Австралия и Рали Нова Зеландия обещаха да ползват подкрепата на новообявения спонсор Repco, за да разширят привлекателността на Азиатско-Тихоокеанския регион.

Двете събития вече се радват на общ спонсор, като марката, която е най-големият доставчик на автомобилни части за Австралия, и организаторите на съответните надпревари се надяват да подобрят имиджа на WRC в региона.

Repco ще подкрепи тазгодишното издание на Рали Нова Зеландия, както и следващото чисто ново състезание в Австралия. Като се изключи финансовата опора от страна на Repco, реално не остава много за Рали Австралия 2009, което да е известно. На този етап е известно, че състезанието би трябвало да започне на източния бряг на страната след по-малко от 16 месеца, като организаторите планират едно официално откриване и представяне още към края на този сезон.

Гари Конъли, председател на организаторския комитет на Рали Австралия вярва, че новата сделка би трябвало да сближи много повече организаторите на Ралитата Нова Зеландия и Австралия. От тях се очаква да работят по подобен начин на сътрудничеството между Швеция и Норвегия.

„Много сме доволни от това, че споделяме един спонсор с Рали Нова Зеландия, като очакваме с нетърпение съвместната работа с приятелите ни отвъд Тасмания. Вече разговарях с Крис Кар (председател на организаторския комитет на Рали Нова Зеландия), обсъждайки как можем да споделяме ресурси и да подкрепяме и двете събития от WRC.”

„Нашата цел е не само да промотираме тези събития, но и да издигнем общия имидж на Световния рали шампионат и на ралитата по принцип в големия Азиатско-Тихоокеански регион.”

Рали Нова Зеландия се провежда от 28 до 31 август.