Начало Рали Рали Швеция ще се състои, въпреки оплакванията на Ожие

Рали Швеция ще се състои, въпреки оплакванията на Ожие

87
0

Рали Швеция ще се състои по план, въпреки оплакванията на световния шампион и лидер в генералното класиране Себастиен Ожие, който смята, че надпреварата не трябва да се провежда в предвидения си към момента вариант. Това заяви директорът на състезанието Ярмо Махонен.

Според Ожие не би трябвало да се минава по отсечките, по които няма сняг, тъй като гумите с шипове, предназначени за това състезание, много бързо ще се износят. И след това ще стане много опасно да се кара с тези гуми по открилия се макадам след разтопяването на снега и леда.

Махонен се среща с организаторите на ралито, с промоутъурите на WRC и с отборите в сряда, за да обсъдят състоянието на пътищата, по които трябва да се минава в първия ден на надпреварата, и прогнозите за времето до края на седмицата. След разговорите Махонен заяви, че състезанието ще се състои според последния план с 13 отсечки, като всички страни подкрепят провеждането му.

„Чухме и мнението на Ожие и го разбирам, но той забравя, че тимът му застана зад решението да има състезание, заяви още Ярмо. – Ако времето се влоши, ще седнем и ще вземем друго решение. Но засега нещата изглеждат добре.”