Начало Автомобили Range Rover SVAutobiography издига лукса и финеса до нови висоти

Range Rover SVAutobiography издига лукса и финеса до нови висоти

54
0

Land Rover представи официално Range Rover SVAutobiography по време на автомобилния салон в Ню Йорк, добавяйки още повече лукс, динамика и изтънченост на дизайна.

„С модела SVAutobiography се възползвахме от възможността да оптимизираме луксозното изпълнение и прецизност на Range Rover, като същевременно да предоставим прекрасни детайли, значително подобряващи удоволствието на клиента от флагманския ни автомобил”, сподели главният дизайнер и творчески директор на Land Rover Джери Макгавърн.

Произвеждан изцяло в техническия център Special Vehicle Operations (SVO) във Великобритания, SVAutobiography предлага уникални подобрения на екстериорния дизайн, ексклузивен премиум кожен интериор с уникални покрития на оборудването и за първи път допълнителната възможност за 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с. В резултат на това SVAutobiography е най-луксозният и мощен Range Rover в серийно производство в успешната 45-годишна история на модела.

“В началото Range Rover зададе стандарта в луксозния SUV сегмент, а новият SVAutobiography, разработен от Special Vehicle Operations, издига модела на още по-високо ниво на комфорт, майсторска изработка и финес”, заяви изпълнителният директор на Jaguar Land Rover Special Operations Джон Едуардс.

Предлаган във вариант със стандартно и удължено междуосие, моделът SVAutobiography издига флагманския автомобил Range Rover до още по-големи висоти по отношения на изтънчения дизайн и нивата на луксозно изпълнение. Новите функции и изящните детайли консолидират допълнително позицията му като най-луксозния и многофункционален автомобил в света.

За първи път при Range Rover клиентите на SVAutobiography ще могат да посочат уникалната опция за двуцветна окраска на купето. Комбинацията от горна част на купето в Santorini Black и девет разцветки за долната част придават ясна отличимост и индивидуализъм.

В най-мощния вариант с двигател V8 с компресор суперчарджър и 550 к.с. четирите ауспуха деликатно загатват за огромните запаси от налична мощ.

По-голямата част от апаратурата на водача (включително кръглия бутон start-stop и въртящите се дискове за регулиране) е изработена от твърд алуминий с красиво набраздени детайли, както и педалите на автомобила. Тази детайлност продължава и при предната и задна централна конзола, с открояващи се материали на поставката за чаши и капачетата на отделенията. Новите бутони за регулиране на облегалките не само са изпълнени с подобно ниво на машинна детайлност, но ги правят и още по-лесни за използване.

Пътниците отзад могат да се отпуснат удобно върху луксозните седалки, оборудвани с хладилно отделение и сгъваеми масички с електрическо задвижване. В задните колони са вградени закачалки за палта от твърд алуминий, а на пода релсите за седалките с алуминиево покритие и мохерните стелки Deep Pile Twist допълват усещането за разкош и лукс.

За първи път при Range Rover моделът SVAutobiography предлага опция за подвижен под в багажника. Произведен от изящно изработен алуминий и предлагащ гама от различни фурнири, подът се изтегля навън, за да оптимизира практичността и да улесни товаренето и разтоварването на багаж.

SVAutobiography ще замени модела Autobiography Black на върха на гамата автомобили Range Rover и се предлага с двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с., като комбинира несравнимия лукс с най-мощния агрегат в историята на Range Rover. Изцяло алуминиевият 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър, който досега задвижваше модела с висока динамика Range Rover Sport SVR, вече е специално тунингован за SVAutobiography. Мощният агрегат генерира изключителните 550 к.с. и въртящ момент 680 Нм – забележително увеличение съответно с 40 к.с. и 55 Нм в сравнение със съществуващите варианти на Range Rover, оборудвани с двигатели V8 с компресор суперчарджър.

С максимален въртящ момент при 3500 об/мин и плавна и изящна осемстепенна автоматична трансмисия ZF, моделът SVAutobiography предоставя спираща дъха комбинация от динамика, гъвкавост на предавките и финес, независимо от трудността на терена.

Вариантът с мощност 550 к.с. е конструиран и оптимизиран за несравним комфорт и финес и е оборудван с предни спирачни апарати Brembo с гланцирано черно покритие.

Клиентите на SVAutobiography могат също така да избират измежду пълното портфолио от останалите силови агрегати на Range Rover: вариантите с компресор суперчарджър TDV6, SDV6 Hybrid, SDV8 и SCV6, с повишена икономичност и динамика.