Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Различни стратегии очакват от Пирели на Силвърстоун

Различни стратегии очакват от Пирели на Силвърстоун

49
0
гуми,Пирели

Различен избор на стратегии очакват от Пирели в предстоящата Гран при на Великобритания. Причината за това са изборът на по-меки типове гуми за надпреварата на пистата Силвърстоун – медиум, софт и суперсофт.

Първоначалният подбор бе софт, медиум и хард, но заради високата издръжливост на тазгодишните продукти на италианския доставчик, той бе променен с една стъпка напред.

Така за първи път на Силвърстоун ще наблюдаваме гумите суперсофт. А това предвещава интересни тактически решения. Най-логичният избор изглежда 2 спирания в бокса, с използването на типа суперсофт, след което смяна за софт и втора такава отново за софт или суперсофт.

Единственият възможен вариант за стратегия с един стоп изглежда потегляне със софт и смяна към медиум. Или стартиране със суперсофт и по-ранно преминаване към медиум. Тактиката с един стоп изглежда по-вероятна за пилотите извън топ 10 от квалификацията.

Ако обаче вали, което често се случва на Силвърстоун, всички тези сметки може да се объркат. По правилник пилотите трябва да заделят по един комплект софт и медиум за състезанието, като само единият е задължителен за използване.

Минималното задължително налягане на предните гуми трябва да е 22.5 psi, а на задните 20.5 psi. Кембърът на предните гуми не може да бъде по-голям от -3.25 градуса, а на задните повече от -2.00 градуса.