Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено предупреди Палмър, че трябва да започне да постига резултати

Рено предупреди Палмър, че трябва да започне да постига резултати

98
0

Управляващият директор на Рено в F1 Сирил Абитебул заяви, че пилотът на тима Джолион Палмър трябва да започне да постига резултати и да печели точки в скоро време. Критиката към британеца не е изненадваща, като от началото на сезона той не е спечелил нито една точка.

Всички 18 т. за екипа от Енстън са на сметката на другия пилот Нико Хюлкенберг. В последно време класиранията на Палмър се подобриха и той завърши 11-и в последните 2 състезания в Монако и Канада.

Според Абитебул обаче това не е достатъчно, като екипът има нужда да печели точки и с двете коли във всяко състезание. Запитан дали Палмър ще запази със сигурност мястото си в тима и дали екипът има кандидат, който може да се справи по-добре на негово място, Сирил отговори:

„Никой не е сигурен за мястото си в F1. Спортът ни не е място, където някой може да каже на висок глас, че е сигурен. Точно сега Джолион трябва да постига резултати. Не искам да коментирам какво ще се случи по-нататък и кой би могъл да го замести. В момента няма никакъв смисъл да се говори за това.“

Запитан какъв срок има Палмър, за да подобри представянето си, Абитебул отговори: „Надявам се до лятната пауза да можем да излезем във ваканция на 6-о място в шампионата (в момента Рено е на 7-о място). Но не е честно цялото напрежение да е към Нико и той да трябва да печели всички точки. В момента тимът е изцяло зависим от него.“