Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено с ново задно крило в Испания

Рено с ново задно крило в Испания

45
0

Рено ще внедри ново задно крило и нови дефлектори за предстоящата Гран при на Испания в края на тази седмица. В предишното състезание в Сочи френският тим имаше и ново предно крило, което да реши проблемите на тима с темпото в състезанията. Това помогна на Нико Хюлкенберг да завърши 8-и в Русия, като пилотът отбеляза, че е направена добра стъпка по отношение на скоростта, но има да се свърши още работа.

„Класираме се добре в квалификациите досега този сезон, а в Сочи показахме и добър напредък в нашето състезателно темпо, заяви техническият директор на Рено Ник Честър. – Имаме още няколко ъпгрейди на аеродинамичния пакет за Испания – дефлектори и задно крило, и сме позитивно настроени. Подобренията в Сочи работеха според очакваното.“

По думите на Честър има още какво да се желае от колата като състезателно темпо, но отборът се движи в правилната посока. „В битка сме в средата на колоната, където очаквахме да бъдем, каза още Ник. – Борбата обаче е много оспорвана и трябва да можем да използваме всяко възможно предимство от колата.”

В първата свободна тренировка на Каталуня за тима отново ще кара Сергей Сироткин на мястото на титуляра Джолион Палмър. Руснакът бе в болида за първата сесия и в Сочи, но не записа бърза обиколка заради проблем със скоростната кутия. Сега в тима очакват Сироткин да свърши добра работа в подготовката на Рено за квалификацията и състезанието.