Начало Автомобили Renault вдигна покривалото от Talisman Estate

Renault вдигна покривалото от Talisman Estate

39
0

Renault вдигна покривалото от Talisman Estate, който ще застане редом до седан версията на модела, представена на 6 юли. Новото голямо комби предлага същите технологични характеристики, каквито има седанът, заедно с допълнителни възможности за превоз на товари. 

1. Talisman Estate: новото голямо комби на Renault
След представянето на седан версията на Talisman на 6 юли, днес Renault вдига покривалото от новия Talisman Estate.
Продажбите в сегмент D (седани и комбита) в Европа са над 1 милион годишно, като комбитата представляват 54%.
Новият Renault Talisman Estate разполага с всички предимства на седан версията, като същевременно добавя стилни линии и парктичността на комби.

1.1 Енергичен дизайн
Talisman Estate е с идентични на седана размери (дължина: 4,86 метра / широчина: 1,87 м / височина: 1,46 м / междуосие: 2,81 м), както и със същите динамични пропорции, елегантен профил и висока талия.
Полираните алуминиеви релси подчертават линията на покрива, издължена от дълъг спойлер над петата врата. C-колоната и хромираният кант на страничните стъкла допринасят към впечатлението за финес. Наклонът на задното стъкло добавя динамичен щрих без да отнема от пространството на багажника.
1.2 Лесен за товарене
Благодарение на електрическата врата на багажника – която се активира чрез просто движение с крак под задната броня – багажникът предлага безконтактно отваряне и затваряне, улеснявайки по този начин товаренето.
Talisman Estate предлага 572 дм3 (VDA) товарно пространство до нивото на покриващата щора и максимална товарна дължина от 1116 мм. Когато задните седалки са сгънати, този показател нараства до 2010 мм, което се равнява на обем от почти 1700 дм3 (VDA).

1.3 Тайната на комфорта: просторно купе и приветливи, комфортни седалки
Проектиран с мисъл за комфорта на водача и пътниците, Renault Talisman Estate – точно като седана – е лидер в класа по отношение на простор в интериора. Estate версията се възползва от 20 мм допълнително място в областта на главата отзад, увеличавайки го до 886 мм.
• Пространство в областта на главата отпред: 902 мм,
• Пространство в областта на главата отзад: 886 мм,
• Пространство в областта на лактите отпред: 1512 мм,
• Пространство в областта на коленете отзад: 262 мм,
• Над 25 литра обем за съхранение на вещи в купето.

Удобните предни седалки комбинират най-добрите характеристики в класа:
• До 10 възможни настройки (осем от които електрически регулируеми) и дължина на седалищната част, която може да се регулира напред/назад с до 60 мм (само за ниво на оборудване Initiale Paris),
• 4-посочна електрическа настройка на лумбалната опора (височина/дълбочина),
• Масажна функция, която може да се регулира по вид и интензивност (две програми / пет нива на интензивност),
• Подглавници в авиационен стил, регулируеми в 6 посоки,
• Подгряване за седалищните части и облегалките на седалките,
• Запаметяване на настройките за до шест отделни профила.

Плюс две важни нови характеристики:
• Интегрирана вентилация за по-висок комфорт в топло време
• Нова „Cover Carving Technology“: здрави, полутвърди, олекотени черупки, вградени в облегалките на предните седалки; те освобождават допълнително пространство, включително повече от три сантиметра допълнително пространство в областта на коленете за пътуващите отзад.

Talisman Estate се предлага и в изпълнение Initiale Paris, предлагащо още по-голям финес и комфорт, плюс ексклузивна Améthyste Black екстериорна боя, специална пълнозърнеста Nappa® кожена тапицерия и подобрена шумоизолация, благодарение най-вече на ламинираните странични стъкла.

2. Talisman Estate включва технологии, проектирани да подобрят удоволствието от шофирането и комфорта по време на път

2.1 Multi-Sense технологията комбинира завиване на четирите колела с активно окачване
За пръв път в сегмента, Renault Talisman Estate – точно като седана – свързва системата 4Control с активно окачване. В града, 4Control шасито дарява Talisman Estate с изключителна маневреност. Неговата стабилност в завой и сръчност, когато се налагат резки действия, позиционират новия Renault в отделна лига, стане ли въпрос за увереност и комфорт по време на път.
Технологията Multi-Sense на Renault позволява персонализиране на шофирането с четири предварително програмирани настройки (Comfort, Sport, Neutral и Eco), плюс напълно конфигурируем режим Perso.
„Бърз“ бутон позволява превключване от Comfort на Sport режим, както и обратно, само с два клика. В същото време, архитектурата на Talisman – която е със снижен център на тежестта и шофьорска позиция, разположена по-близо до пътя – означава, че ползите от Multi-Sense системата могат да се използват в още по-пълен обем, по-специално, когато се избере особено динамичният режим Sport.
Едновременно с това, атмосферата в автомобила се настройва, за да отговаря на избрания режим, чрез адаптиране на цвета на интериорното осветление (синьо, червено, червеникавокафяво, зелено или лилаво), изгледа и цвета на приборното табло и звука на двигателя.

2.2 R-Link 2: свързаният контролен център
Renault Talisman Estate предлага мултимедийния таблет R-Link 2 на Renault, наличен или в 7-инчов хоризонтален (лендскейп) формат, или в 8,7-инчов вертикален (портрет) формат. R-Link 2 следи асистиращите управлението системи, както и всички стандартни задължения, каквито са навигация, аудио и климатик. В допълнение към сензорните характеристики на дисплея, водачът разполага и с бутони за бърз достъп, мулти-функционален въртящ се контролер на централната конзола и допълнителни бутони върху волана.
Началните страници сега са конфигурируеми, позволяващи на водача директен достъп до най-често използваните функции или персонализация на интерфейса.

2.3. Специално създаден Bose® звук
Talisman Estate се възползва от специално проектиран BOSE® Surround Sound, генериран от 12 мощни високоговорителя и субуфер. Centerpoint® Technology конвертира сигнала от стерео източници в мулти-канален сигнал, за да създаде Surround Sound, докато цифровото обработване на Bose® сигнала включва собствени акустични свойства, за да се създаде специално изравняване на звука.
2.4 Всеобхватна гама от помощни системи (ADAS)
• Да успокояват: Adaptive Cruise Control (ACC); Active Emergency Braking System (AEBS).
• Да предупреждават: Lane Departure Warning (LDW); Safe Distance Warning (SDW); Traffic Sign Recognition с Over Speed Prevention (TSR / OSP); Blind Spot Warning (BSW).
• Да помагат: камера за движение на заден ход; автоматичен контрол на дългите светлини на фаровете (AHL); електрическа паркинг спирачка; предни, странични и задни сензори за паркиране; и хендсфри паркин асистенция.
Прибиращият се, цветен head-up дисплей представя полезна информация, за да осигури спокойно изживяване зад волана: моментна скорост, навигационно водене, асистиращи системи (ADAS).

2.5 Удоволствие от шофирането, постигнато с любезното съдействие на ефикасни двигатели
Renault Talisman Estate предлага същата гама двигатели, като избора, който е на разположение за седан версията.
Два бензинови двигателя:
• Energy TCe150 и Energy TCe 200, комбинирани със 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител.
Три дизелови двигателя:
• Energy dCi 110, свързан или с 6-степенна механична скоростна кутия, или с 6-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител.
• Energy dCi 130, който също може да се комбинира или с 6-степенна механична скоростна кутия, или с 6-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител.
• Битурбо Energy dCi 160, който се куплира единствено с 6-степенна EDC трансмисия с двоен съединител.

Renault Talisman Estate ще се предлага с избор от четири нива на оборудване, като допълнително ще се предлага върховото ниво Initiale Paris. Първият си публичен дебют ще направи по време на Автомобилен салон Франкфурт 2015, в продажба в Европа ще влезе през първата половина на 2016.