Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Изоставането ни от Мерцедес е не повече от 0.5 сек

Рикиардо: Изоставането ни от Мерцедес е не повече от 0.5 сек

44
0

Даниел Рикиардо смята, че болидът му Ред Бул изостава с не повече от 0.5 сек на обиколка спрямо този на Мерцедес. Според австралиецът Биковете са провели най-добрата си предсезонна подготовка, откакто той е в тима – 2014 г.

Той и съотборникът му Макс Верстапен не бяха сред най-бързите на тестовете в Барселона, като от Ферари и Мерцедес демонстрираха по-добра скорост. Наскоро Даниел заяви, че е бил изненадан от силното представяне на Скудерията в тестовете.

„От тестовете изглеждаше, че разликата спрямо Мерцедес е по-малко от половин секунда, заяви Рикиардо. – Не съм сигурен колко точно, но е под 0.5 сек.

Имахме някои неприятности по време на изпитанията, но нищо драматично. Мисля, че гледайки последните няколко години, никога не сме имали безпроблемни тестове. А тази зима беше най-добрата, откакто съм в тима.“

Даниел обясни още, че скоростта на Ред Бул на правите няма да като на другите водещи отбори, но според него тимът му е по-близо в това отношение до съперниците спрямо миналата година. А колко точно ще се види в Австралия.