Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг имал проблем със спирачките

Розберг имал проблем със спирачките

55
0

Нико Розберг е имал проблем със спирачките и затова е бил много бавен в началния етап от Гран при на Монако. Това разкри спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Те не били достигнали оптимална работна температура след стара на състезанието и Нико не е могъл да спира по-късно, а след това проблемът постепенно се е оправил при изсъхването на пистата. Към този момент обаче Розберг вече беше изгубил много позиции и бе трудно да навакса позиции.

В крайна сметка той остана 7-и, докато съотборникът му Хамилтън спечели победата. Обяснението на Волф звучи малко странно при положение, че в първите 20-ина обиколки пилотите караха на мокро, а след това трасето изсъхна и температурите се повишиха значително.

„Колата на Розберг се държеше като повредена и затова взехме решение Хамилтън и Нико да си разменят позициите, обясни ситуацията Волф. – Доста време дискутирахме (дали да направим смяната на местата), защото това не сме го правили в миналото. Но беше ясно, че има проблем в колата. Първо му казахме да вдигне темпото, ако е способен да го направи. И ако не може, да пусне Люис напред. И обиколка по-късно му казахме да го пусне и той го стори.”

Волф също така обясни, че решението при Люис да се премине от гуми за напълно мокро директно към сликове е било колективно на Хамилтън и инженерите на отбора.