Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг отхвърли спекулациите, че ще се върне в F1 с Ферари

Розберг отхвърли спекулациите, че ще се върне в F1 с Ферари

69
0
Нико Розберг

Нико Розберг отхвърли спекулациите, че може да се върне във Формула 1 още догодина и то с тима на Ферари. Наскоро спортният шеф на Мерцедес Тото Волф изрази предположение, че шампионът за 2016 г. няма да изтрая дълго извън Гран при и лично той няма да се учуди да го види отново в F1. Нико се отказа след края на миналия сезон, като заяви категорично, че повече няма да бъде пилот в F1.

„Имам подозрение, че той може да се върне още през 2018 г., бяха думите на Волф. – Мисля, че той се отказа, защото нещата в F1 му дойдоха твърде много. Беше изключително стресираща година срещу може най-добрият пилот в спорта. Но той е на 31 г. и може да има още 70 години в своя живот. Няма да се изненадам ако той размисли  и след година се появи във Ферари или някъде другаде.”

„Няма такова нещо. Наистина приключих кариерата си в F1, каза Нико пред немския Sport Bild. – Доволен и горд съм от кариерата си и от резултатите и успехите, които имах. Това ме удовлетворява много. Но това е в миналото и аз ще правя нови неща.“