Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг №1 и във втората тренировка, Хамилтън недоволен от колата

Розберг №1 и във втората тренировка, Хамилтън недоволен от колата

39
0

Нико Розберг беше най-бърз и във втората свободна тренировка за Гран при на Великобритания, 9-и кръг от първенството във Ф1. Пилотът на Мерцедес постигна 1:34.155 мин с по-мекия тип гуми „медиум“, като изпревари съотборника си и лидер в шампионата Люис Хамилтън с почти половин секунда. Двамата бяха разделени от пилотите на Ферари, като интересното беше, че отново Райконен беше по-бързият (+0.347 сек), а Фетел остана 3-и (+0.367 сек).

Още в началото на тренировката Грожан излетя в зоната за сигурност и не можа да излезе оттам. Това доведе до червени флагове и спиране на сесията. Пилотът се оплаква от проблем със задницата, който е довел до инцидента на завой №7.  Междувременно най-добро време записа Хамилтън пред Розберг.

Няколко минути след това Алонсо излетя на същото място като Грожан, изпускайки задницата, но някак си успя да се върне на трасето. Испанецът показа рали умения, като при връщането си изхвърли много пясък и прах на пистата.

При поставянето на гумите медиум обаче Розберг излезе напред, изпреварвайки Фетел и Хамилтън, който изпитваше трудности. В последствие и Райконен мина пред Хамилтън и стана 2-и. Британецът от своя страна не беше доволен от поведението на колата, особено в обиколките за симулация на състезателно темпо с много гориво. Той се оплака, че болидът шари на всички страни и е труден за контролиране. Затова британецът не можеше да постигне зададените му времена.

Пети и шести останаха пилотите на Ред Бул Дани Квят и Даниел Рикиардо, които оставиха зад себе си Макс Верстапен с Торо Росо, който поднесе изненадата в първата тренировка с 3-ото си време.

В края на тренировката и Мери излетя от трасето, предизвиквайки за кратко червени флагове. Той обаче успя да измъкне колата от зоната за сигурност и прекъсването трая кратко.

 

Пълното класиране от тренировката можете да видите ТУК