Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Аз и Фетел не може да се сравняваме с Шумахер

Розберг: Аз и Фетел не може да се сравняваме с Шумахер

52
0

Нико Розберг смята, че спадът на интереса към Формула 1 в Германия е странен, но предполага, че причината за това е, че той и Себастиан Фетел не могат да се мерят с популярността и влиянието на Михаел Шумахер в най-силния период от кариерата му.

Розберг в последните 2 години е претендент за титлата, преди това Себастиан Фетел спечели 4 поредни титли, а сега е част от възраждането на Ферари. Но въпреки това от 2012 г. интересът към спорта в Германия намалява. А този сезон дори нямаше Гран при на Германия.

„Това, че през 2015 в Германия нямаше състезание от Формула 1 беше разочароващо, но догодина всичко ще е наред, заяви Нико пред испанския „Марка“. –  Германия загуби състезанието, тъй като Бърни иска пари, при това не малко. Освен това, интересът в Германия намалява. В Мексико видяхме много и ентусиазирана публика, емоциите на пистата бяха страхотни, но в Германия не е така.

„Всичко се промени след ерата „Михаел Шумахер”, обясни оше Нико. – Същото се случи и в тениса, след като Борис Бекер се отказа интересът към спорта спадна. Двамата със Себастиан трябва да поддържаме интереса, но ние не сме Михаел. Важно е да разберем какво и защо се случва, за да подобрим ситуацията с интереса към Формула 1 в Германия.”