Начало Рали Румънски пилот ще стартира в рали Сливен

Румънски пилот ще стартира в рали Сливен

44
0

Вали Прочистеану е един от чуждестранните пилоти със заявка за участие в предстоящото рали Сливен. Румънския национален рали шампион за 2011, е добре познат на българската публика благодарение на шоуто което направи с тренировъчният си автомобил преди 2 години на рали Твърдица-Елена.

„Аз идвам почти всяка година за да гледам състезанието на живо, като през тази получих възможността да взема участие, заяви за racepool.info Вали Порчистеану.- Познавам се с голяма част от топ българските пилоти. Харесвам стилът им на каране и съм щастлив да съм на стартовата линия тази година редом с тях.”

Той ще дебютира в Сливен с изцяло нов автомобил Мицубиши Лансър Ево 9, като самият той признава сливенското рали за трудно и технично. „Смятам че, етапите са доста трудни, технични и взискателни към колата и екипажа. Забелязах че, някой от топ българските пилоти ги няма в списъка поради трудности с финансирането, което е жалко за съжаление.

От друга страна Пламен Стайков е много бърз, както и талантливия Мартин Сурилов, който кара моята бивша шампионска кола от 2011. Смятам че, те могат да постигнат много добри резултати. Също така се познавам много добре и с Рашид Ал Кетби. Той взима активно участия в румънският шампионат и смятам че, ще допринесе доста за битката в челото.”

Самият Порчистеану няма амбиции за участие в ERT шампионата, като програмата му през тази година е доста ограничена.

„За съжаление ще участвам само в Сливен. Имам възможността да бъда тук и искам да се наслаждавам на всеки един изминат километър, а и от друга страна трябва да свиквам с новата ни кола за да изградим добро темпо и ритъм. Заедно с моят навигатор сме пропуснали доста състезания от 2014-та насам. Тези условия са доста трудни за един топ пилот да влезе отново във форма. Нашата основна цел за рали Сливен е да завършим състезанието без проблеми.“