Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието все пак е утре, заключи Ботас

Състезанието все пак е утре, заключи Ботас

44
0

Валтери Ботас се класира трети в квалификацията за Гран при на Монако, справяйки се значително по-добре в сесията от съотборника си Люис Хамилтън, който не прескочи Q2.

Финландският пилот на Мерцедес доближи максимално съперниците на Ферари – постижението му бе с 0,045 сек по-слабо от полпозишъна на Кими Райконен и само с 2 хилядни от секундата по-лошо от времето на Себастиан Фетел.

„Този уикенд е малко сложен за нас. Започнахме добре в първата тренировка, изгубихме се в търсенето на настройки през втората и определено загубихме ценно време за подготовка”, коментира финландецът.

„Нещата малко се пооправиха в третата сесия. В квалификацията колата вървеше най-добре през целия уикенд досега. Но преминаването на определени секции все още бе трудно. Не бе лесно да направиш добър тур. Мисля, че и Люис имаше грижи с това, като освен това попадна в трафик в Q2.”

„Очевидно е, че уикендът ни не е лек. Според мен Ферари като цяло са по-напред тези дни. Колата им се управлява по-леко, днес бяха по-бързи. Кими свърши страхотна работа и взе полпозишъна. Състезанието все пак е утре и Монако е едно от местата, където всичко може да се случи.”