Начало Рали Себастиен Льоб ще кара в рали Монте Карло 2015 със Ситроен DS3...

Себастиен Льоб ще кара в рали Монте Карло 2015 със Ситроен DS3 WRC

35
0

Деветкратният световен рали шампион Себастиен Льоб се завръща на рали Монте Карло. Французинът и навигаторът му Даниел Елена имат 7 победи в легендарната надпревара и отново ще се състезават в едно от най-прочутите състезания във WRC календара.

Появата на Льоб и Елена ще е само за тази надпревара. Тя ще е в подкрепа лансирането на бранда DS. Себастиен ще кара DS3 WRC.

Често непредсказуемо заради променливи атмосферни условия, рали Монте Карло е истинска класика в световния рали шампионат. Льоб рядко позволяваше да бъде победен там по време на уникалната си кариера и през януари 2015 г. ще има възможност да приложи огромния си опит на практика. А присъствието му гарантира огромен интерес, особено на фона на доминацията на сънародника му Себастиен Ожие от две години насам. През 2013-та Льоб бе с ограничена програма, която включваше Монте Карло и той го спечели пред Ожие. Завърши втори в Швеция (зад сънародника си), бе пръв в Аржентина и отпадна във Франция.

– Не се поколебах и за секунда, когато ми предложиха шанса да се състезавам в първия кръг от световния рали шампионат за 2015 г. с DS3 WRC. Мисля, че Даниел ще се съгласи с твърдението, че Монте Карло е едно от любимите ни състезания. Прекрасните пътища, фактът, че трябва да рискуваш при избора на гуми и парти атмосферата по отсечките: нямаме търпение да изживеем всичко това отново! С DS3 WRC – „малкият състезател”, както го кръстих, когато се появи за първи път – имаме чудесни спомени. Надявам се рали Монте Карло 2015 да се превърне в още един такъв спомен – коментира Льоб. – Ясно е какво огромно предизвикателство ще е това за мен – не съм се състезавал в рали повече от година. След няколко дни ще карам в Рали дю Вар и ще имам възможност да свикна наново с автомобила. Намерихме и няколко свободни мига в програмата ми, за да участвам в тестове.