Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите решиха да не предприемат нищо по случая с Маса и Верстапен

Стюардите решиха да не предприемат нищо по случая с Маса и Верстапен

33
0
Мико Хирвонен

Стюардите на Гран при на Великобритания няма да предприемат по-нататъшни действия относно инцидента между Макс Верстапен и Фелипе Маса. Двамата едва не се удариха по време на втората петъчна тренировка, след като бразилецът рязко намали на Вейл, а след това изпревари пилота на Ред Бул от външната страна на Клъб.

Стюардите разследваха дали Маса е попречил на Верстапен. След прегледа на видео записите от станалото те решиха, че няма нужда от други действия по случая.

Маса завърши осми в следобедната сесия на Силвърстоун, а съотборникът му Ланс Строл бе 15-и в подреждането.

„Беше нормален петък. Нямахме проблеми, с каквито се сблъскахме в Австрия“, коментира Фелипе. „Всичко работеше както трябва. Бях доволен от баланса на колата. Успявахме да накараме гумите да заработят още в първа обиколка. Всичко беше нормално. Автомобилът ни изглежда конкурентоспособен, така че като цяло денят бе добър.“

Техническият шеф на Уилямс Пади Лоу обясни, че отборът изпробва различни аеродинамични конфигурации през първата тренировка. И двамата пилоти обаче имаха излитания, заради които болидите пострадаха и изгубиха известно време, докато колите бъдат поправени.

„Следобед изпълнихме цялата си програма по отношение на гумите“, продължи Лоу. „Темпото ни изглежда окуражаващо и с малко, и с много гориво.“

Строл за първи път кара болид от Формула 1 на Силвърстоун. След петъчните сесии той сподели, че трасето е страхотно и да управлява F1 болид на него е огромно удоволствие.

„Не беше лош ден, но има какво да подобря аз самият. Пооправихме баланса след Австрия. Мисля, че утре битката в средата на колоната ще е доста оспорвана“, допълни канадецът.