Начало Moto News Сузуки ще участва в MotoGP от 2015 г. с Алекс Еспаргаро и...

Сузуки ще участва в MotoGP от 2015 г. с Алекс Еспаргаро и Маверик Винялес

57
0
Алекс Еспаргаро

Сузуки Мотор Корпорейшън официално потвърди връщането на компанията в MotoGP от следващия сезон, а пилоти на отбора ще са Алекс Еспаргаро и Маверик Винялес. Те ще карат GSX-RR.

Еспаргаро кара този сезон за Форуард Ямаха, като доминира в отворения клас. Той взе първи подиум и полпозишън този сезон, като в момента е шести в класирането за шампионата. 24-годишният пилот за последно кара заводски MotoGP Мотор в дебютния си сезон във висшия клас, когато бе в Прамак.

Винялес се състезава в Moto2 и в момента е трети в подреждането при пилотите. 19-годишният състезател спечели две победи. През първия си сезон в 125 куб. см спечели четири надпревари, миналия сезон бе пръв в Moto3 и направи следващата стъпка напред.

Тийм мениджър на тима на Сузуки ще е бившият ръководител на Ямаха Давиде Бривио.

При това положение пилотът, който провеждаше тестовете на екипа досега – Ранди де Пюне – остава без титулярно място. Няма потвърдена информация какво ще е бъдещето му.

Сузуки се оттегли от MotoGP в края на 2011 г. Компанията участва в официални тестове и развива мотора си през последните две години. Производителят възнамерява да използва опита от състезанията за иновации в серийните си продукти, както и за промотиране имиджа на марката.