Начало Рали Симеон Симеонов лидер в надпреварата Hyundai Racing Trophy в рали Брашов

Симеон Симеонов лидер в надпреварата Hyundai Racing Trophy в рали Брашов

61
0

Четирите екипажа от марковия шампионат Hyundai Racing Trophy започнаха участието си в новия сезон. Първият старт на четирите дуета е започналото днес рали Брашов в Румъния. Както се очакваше, след първите два етапа – Рашнов 8,6 км и Брашов рали шоу – 1,6 км в града и на фарове, и четирите екипа завършиха успешно деня. Можем да ги оприличим така – лидерите след първия ден в шампионата Симеон Симеонов / Йордан Йорданов – бързи, Мартин Коев / Димо Бозуков – ефективни, Денис Станчовски / Васил Георгиев – пестеливи, Виктория Гъркова /Велислава Павлова – предпазливи.

Всички изпълняват точно нарежданиета на треньора Петър Гьошев и в двата специални етапа най-бърз бе Симеон Симеонов. Въпреки че е много млад, той е с най-голям опит в шампионата и с новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R. Така че няма нищо за чудене, че спечели и двата етапа с време 5:45,1 и 1:59,1. С общо време 7:44,2 и е 37-и във временното класиранеи. Мартин е на 7,9 сек. след него и във временното класиране е 41-и.

Трети от българите и 53-и във временното класиране е Денис Станчовски, който е абсолютен дебютант и това е първото му състезание. Той не е карал дори картинг, за разлика от Виктория Гъркова, който направи отлично каране, като се има предвид, че тя също е абсолютен дебютант и е на 55-о място. За нея и за навигаторката и Велислава Павлова е важно да стигнат до финала. Направят ли го, можат да спечелят е дамската купа. Трябва да отбележим, че първия ден завършиха 57 екипажа от стартиралите 60.

Във временното класиране води Симоне Темпестини със Ситроен DS3 R5, който спечели първия етап и бе втори във втория, след изключително атрактивния и бърз в града Валентин Порчестеану с Мицубищши Лансер Ево 9. Втори след Темпестини е Дан Гиртофан с Шкода Фабия R5 на 1,6 сек. Трети е Богдан Мариска с Форд Фиеста R5 на 6,5 сек.

Утре ралито продължава с пет изключително бързи и технични етапа.