Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл: Все още ми е трудно да повярвам какво точно стана

Строл: Все още ми е трудно да повярвам какво точно стана

60
0

Ланс Строл се класира трети в Гран при на Азербайджан, стана най-младият новак в историята на Формула 1 с подиум и бе избран за пилот на състезанието в Баку.

„Точно сега думите ми убягват”, каза Строл след финала на надпреварата. „Беше толкова хаотично състезание, толкова много неща се случиха… Но отборът ми помогна да запазя спокойствие, темпото ни бе добро, стигнахме до финала и се опазихме от неприятности. Все още ми е трудно да повярвам какво точно стана.”

„На самия финал загубихме позиция от Валтери [Ботас] – пресякохме линията един до друг. Но в началото на уикенда и през ум не ми минаваше, че ще се кача на подиума. Невероятно чувство е. Сбъдната мечта. Но това бе резултат, постигнат от целия отбор и не мога да благодаря достатъчно на всички, задето направиха този резултат възможен. Съжалявам само, че не можахме да го отбележим заедно с Фелипе [Маса], което щеше да е черешката на тортата. Сигурен съм, че ако нямаше проблеми, щеше да е на подиума с мен”.

Маса отпадна от надпреварата заради проблем с окачването на неговия Уилямс. Той бе искрено разочарован, тъй като вървеше чудесно и имаше шанс за добро класиране.

„Кой можеше да очаква подиум в началото на състезанието?”, попита риторично техническият шеф на отбора от Гроув Пади Лоу. „Страхотен резултат за Ланс след брилянтен уикенд. Беше безгрешен във всяка една сесия. Опази се от проблеми. Нямаше никакви инциденти. В състезанието постигна същото, имаше добра скорост, справи се добре с колата и гумите си. Накрая загубихме второто място, но Валтери използва DRS-а. Но сме много доволни и от третата позиция.”

„Червеният флаг ни постави в ситуация, която изглеждаше като двоен подиум, но при Фелипе се появи повреда. Ако не беше този проблем, наистина вярваме, че той можеше да спечели състезанието. Фелипе прави фантастичен сезон и подкрепя невероятно много Ланс – жалко, че не можеше да празнува с него на подиума днес.”