Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Можех да се класирам по-напред

Сайнц: Можех да се класирам по-напред

57
0

Карлос Сайнц смята, че е можел да се класира и по-напред в Гран при на Австралия, но изстиването на гумите в хода на състезанието му е попречило. Той завърши 8-и, като трябваше да пропусне за кратко време двете коли на Мерцедес, застигнали го с обиколка, и съотборника си Квят, който бе с по-различна тактика. Така той загуби ритъм и темпо и това не му даде шанс да се бори със Серхио Перес от Форс Индия.

„Да завърша 8-и е добър резултат и съм доволен, каза Сайнц. – Разочароващо е, че скоро след питстопа ми загубихме позиция спрямо Перес. Имах трудности, след като пропуснах Дани и двата Мерцедеса. Температурата на гумите ми падна и ми отне време да се върна в ритъм. В края на състезанието бях бърз и настигах колата на Форс Индия.

Бях близо до това да го изпреваря ако имаше още няколко обиколки. Но уикендът определено ми дава увереност и тласък за целия тим. Да сме с двете коли в третата част на квалификацията и да завършим с двете в зоната на точките е наистина добър старт. Трябва да продължим по този начин.”

Квят от своя страна можеше да завърши пред Сайнц, но трябваше да направи втори питстоп, тъй като колата му започна да прегрява и имаше нужда от вкарване на въздух в нея в края.