Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц получи 3 места наказание в решетката за следващото състезание

Сайнц получи 3 места наказание в решетката за следващото състезание

59
0

Карлос Сайнц получи 3 места наказание за следващото състезание от сезона в Русия в края на този месец. Пилотът на Торо Росо Бе определен за виновен от стюардите на ФИА в Бахрейн за инцидента с Ланс Строл в 13-ата обиколка от надпреварата на Сахир. Сайнц излизаше от бокса и атакува пилота на Уилямс от вътрешната страна на първия завой, като спря късно и удари отстрани съперника си.

Двете коли получиха сериозни повреди и спряха, а тази на канадеца застана опасно на пистата. Това наложи излизането на колата за сигурност. Стюардите стигнаха до заключение, че опитът на Карлос е бил твърде оптимистичен, като му наложиха и добавяне на 2 наказателни точки към състезателния лиценз. Те за испанеца станаха общо 7 за последната 1 година.

Двамата пилоти се обвиниха взаимно за инцидента. „Кутията ми на радиатора бе напълно разбита, каза Ланс. – Той отиде право в мен. Аз бях около 50-60 метра пред него в зоната за спиране. И той ме бомбардира докато завивах. Бях в средата на завоя. Видях го да излиза от пита, но беше много назад. Смешно е.”

Сайнц не бе съгласен със Строл, като каза, че пилотът на Уилямс е трябвало да му остави място. „Знаех, че ще бъде много тясно в края на питлейна с Ланс, каза испанецът. – Опитах се да взема завоя отвътре. Не блокирах гумите и той трябва да не ме е видял. Зави право в мен и катастрофирахме. При такава ситуация трябва да оставиш поне една кола място.”