Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан: Имахме малко късмет, но гумите ни работеха много добре

Себастиан: Имахме малко късмет, но гумите ни работеха много добре

96
0

Себастиан Фетел призна, че е имал малко късмет за победата си в Гран при на Австралия. Пилотът на Ферари се движеше на 2-а позиция преди единствените спирания в бокса, а при тях лидерът Люис Хамилтън с Мерцедес излезе зад Макс Верстапен с Ред Бул. Британецът не можеше да го изпревари и това даде възможност на Фетел да натрупа малка преднина и след своя питстоп да се върне пред Люис.

„Много сме щастливи. Беше невероятно състезание, заяви Себ. – Не бях много доволен от старта си, тъй като бях малко нервен и колелата превъртяха малко при потеглянето. Люис се справи малко по-добре и трябваше да внимавам с Ботас. Направих добро излизане от завой 1.

След това поставих под напрежение Мерцедес, за да им покажа, че сме тук и ще се борим. Разбира се имах малко късмет когато Хамилтън излезе от бокса в трафик. Но гумите бяха добре и още работеха. След това с по-твърдите гуми почти нямаше износване. Можех да натискам много повече.”

Главният инженер на Ферари Джок Клиър пък каза, че не е сигурен дали болидът на Скудерията е по-бърз от този на Мерцедес. Изглежда, че в една бърза обиколка Сребърните стрели имат предимство, но в дълга серия от турове червеният болид запазва по-добре гумите и може да поддържа по-високо темпо.

„Не мога да ви кажа коя кола бе по-бързa днес, заяви Клиър пред Sky Sports. – Не мисля, че и двете имаха възможност да покажат пълния си потенциал. В началото Люис диктуваше темпото, а след като Себастиан беше отпред, той задаваше темпото. Още не знаем колко бързи сме като абсолютна скорост. Знаем, че спечелихме днес.

Клиър призна, че в тима са обмисляли варианта да използват пресичаща стратегия и да вкарат по-рано Фетел в бокса, за да не бъде той повече зад Люис. Но Хамилтън спря по-рано от очакваното и това отпадна като вариант.

„През цялото време си мислехме, че може би имаме нужната скорост да приложим пресичаща тактика с по-ранен стоп, каза още Клиър. – След това той влезе и мислехме да останем на пистата колкото се може по-дълго, че може би ще имаме възможност да атакуваме в края. Но Хамилтън попадна в трафик.”