Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан се притеснявал колата за сигурност да не провали стратегията му

Себастиан се притеснявал колата за сигурност да не провали стратегията му

38
0

Себастиан Фетел призна, че е бил притеснен от това колата за сигурност да не провали стратегията му в Гран при на Бахрейн. Пилотът на Ферари спря още в 11-ата обиколка за нови гуми суперсофт, опитвайки пресичаща стратегия спрямо състезателите на Мерцедес.

Малко след това обаче на пистата се появи сейфтикар заради катастрофа между Строл и Сайнц. Това даде отлична възможност на Ботас и Хамилтън да направят спиранията си в пита за нови гуми, без да загубят много време. Въпреки това след стоповете те се върнаха на трасето зад Фетел и така тактиката му проработи. В последствие той спечели надпреварата.

„Опитах се да поставя под напрежение Валтери в първите обиколки. Той не допусна никакви грешки. Беше трудно на правите да се доближа до него. След това опитахме пресичаща стратегия и направихме ранен стоп. Тогава излезе колата за сигурност и си помислих: О не отново, заяви Фетел след финала, напомняйки за ситуацията отпреди седмица в Китай, когато малко след спирането си в пита за „сухи” гуми на пистата също излезе кола за сигурност.

 – Но мисля, че имахме късмет, тъй като другите бяха близо до бокса и не можеха наистина да се възползват от ситуацията. Бях изненадан, когато се озовах пред тях при излизането си от пита. Първоначално мислех, че ще загубя предимството си. След това колата беше страхотна за каране. Беше удоволствие да се пилотира. Още след вчера нещо ми казваше, че въпреки голямата разлика в квалификацията, имаме добра кола и можем да се справим добре.”