Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сега е повратната точка за прехвърляне на ресурси към проекта за 2015...

Сега е повратната точка за прехвърляне на ресурси към проекта за 2015 г., заяви Алисън (видео)

36
0
Ферари

Гран при на Унгария е последният старт преди лятната ваканция във Формула 1. Надпреварата на трасето до Будапеща обаче е и моментът в сезона, когато част от отборите пренасочват усилията си в по-голяма степен към следващия сезон, посочи техническият директор на Ферари Джеймс Алисън.

Седмица след надпреварата на Хунгароринг ни е забранено да работим във фабриката. Затова ще се опитаме да вместим колкото се може повече неща в тези няколко дни, за да сме готови и на ниво за Гран при на Белгия. Настоящият момент от сезона винаги е повратната точка за прехвърляне на ресурси от тазгодишната кола към болида за следващия сезон. Сега се трудим много и по двата проекта, като се стараем да подобрим представянето за обиколка на сегашния автомобил, като същевременно придвижваме и този за 2015-та – обясни Алисън.

Предстоящото състезание на Хунгароринг е добре познато на отборите от Формула 1. Ферари записаха пета и 11-та позиция с Фернандо Алонсо и Кими Райконен в последния старт в Германия.

Беше чудесно Фернандо да финишира на Хокенхайм малко по-напред спрямо стартовата си позиция. Последната надпревара бе вълнуваща за нас, защото имаше много близки битки, изпреварвания и що се отнася до екипа ни, куп малки драми, с които да се справяме. До финала наблюдавахме разхода на гориво и ERS системата, като в същото време държахме под око заплахата от дъжд. Жалко, че не успяхме да изведем Кими до зоната на точките. Част от изоставането му се дължеше на получени по-рано в състезанието повреди по предното крило. В Унгария пък обикновено е много горещо и това е предизвикателство и за пилотите, и за болидите и охладителните им системи. Жегата ще натовари особено много ERS, тъй като обиколката е къса, няма дълги прави. Самото трасе е доста прашно и мръсна в началото на тренировките, но след това еволюира бързо с наслагването на гума – каза още Алисън.