Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезонът започва отначало от Испания, смята Лауда

Сезонът започва отначало от Испания, смята Лауда

33
0

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда смята, че от Гран при на Испания сезонът на практика ще започне отначало. Причината е многото промени по колите, които ще въведат отборите за това състезание на пистата Каталуня.

По традиция за първия европейски кръг от сезона екипите правят значителни подобрения по колите си, които според Лауда те може да доведат до промени в съотношението на силите в челото. От началото на сезона Ферари и Мерцедес за водещите 2 тима, които имат сериозен аванс пред третия Ред Бул.

„Много е просто. Всеки тим ще дойде с подобрения, заяви Лауда относно очакванията си за Гран при на Испания. – Сезонът ще започне наново и не знаем кой ще има по-добрите ъпгрейди. Ще видим това в Барселона – в тренировките и след това в състезанието.”

Запитан дали Ботас ще бъде в битката за титлата този сезон, Лауда заяви: „Никой не знае. Той спечели първото си състезание, но това е едно състезание. Ботас беше по-бърз в Русия, но Люис е изключителен талант и световен шампион. Валтери го победи, но може би в следващите 3 старта Хамилтън ще направи това с Ботас.”