Начало Автомобили Шкода представи новия Супърб в Прага

Шкода представи новия Супърб в Прага

114
0

Шкода направи впечатляваща световна премиера на новия Супърб със зрелищна церемония в Прага.

Новата Шкода Супърб прави революция в добре познатия дизайнерски език на марката. Нови динамични пропорции, иновативни системи за безопасност, природосъобразни и мощни двигатели и типичните за Шкода „практични решения“, приближават флагмана на Шкода към сегмента на високия клас автомобили.

По повод първата публична поява на новата Шкода Супърб, председателят на Борда на директорите на Шкода, проф. д-р Винфред Валанд, каза: “Този автомобил бележи началото на нова ера за Шкода. През последните години ние подновихме и разширихме моделната си гама. Новата Шкода Супърб показва стремежите ни в сегмента на средния клас автомобили. Този фантастичен автомобил ще привлече нови частни и бизнес клиенти към марката Шкода,“ каза Валанд.

Световната премиера на новата Шкода Супърб се състоя в зала Карлинг в Прага пред около 800 гости.

Новият флагман на Шкода имаше впечатляващ дебют на сцената, заедно със световната премиера на специално композираната „Симфония за Супърб“, изпълнена от известния Чешки филхармоничен оркестър. По време на събитието гостите имаха възможност да се насладят още на завладяващите изпълнения на американската поп легенда Чака Кан и популярната певица Аура Дион.

От 2001 година Шкода Супърб е сред най-продаваните модели на марката. До този момент автомобилният производител е продал повече от 700 000 броя от предишните две генерации на Супърб, превръщайки го в един от най-търсените модели в сегмента на средния клас автомобили.