Начало Рали Шампионите на рали спринт ще стартират в Твърдица

Шампионите на рали спринт ще стартират в Твърдица

38
0

Шампионите на рали спринт за сезон 2014 Калин Бенчев/Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Subaru Impreza) ще стартират в открития рали спринт „Твърдица”, с който започва сезонът в българския автомобилен спорт.

През миналата година Бенчев и Спиров спечелиха надпреварата „Вида”, а в първото открито състезание от тази дисциплина – „Самоков” – завършиха на трето място в генералното класиране.

Също през 2014 г. Бенчев и Спиров взеха и първото място в юбилейното 10-о издание на рали „Твърдица” – двамата победиха в групата на автомобилите, състезаващи се само за нашия шампионат.

„Радвам се, че сезонът започва в началото на пролетта, въпреки че около рали спринт „Твърдица” всичко се случи много набързо, състезанието беше обявено десетина дни преди началото му”, коментира Бенчев. „Форматът е интересен, тъй като този етап, който ще караме три пъти, е предизвикателство. Ние сме го карали миналата година като преход, но сега ще е съвсем различно, тъй като ще е на сняг. Готови сме за старта, автомобилът ни е подготвен, единствено след рали спринт „Вида” се наложи да ремонтираме скоростната кутия. Механиците ми свършиха отлична работа, въпреки че и за тях новината, че ще караме в Твърдица дойде изненадващо.”

Той допълни, че се надява да се съберат повече автомобили и публика.

Рали спринт „Твърдица 2015” започва в събота от 18:30 часа с официален старт. Събитието ще е на площад „Свобода”. Стартовете на трите минавания на етапа „Чумерна” в неделя са в 10:00, 12:40 и 15:20 часа. Дължината на отсечката е 7 км, а общо състезателните километри са 21.