Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шампионатът ще бъде много интересен, смята Аривабене

Шампионатът ще бъде много интересен, смята Аривабене

53
0

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене смята, че шампионатът във Формула 1 през тази година ще бъде много интересен. Според боса тимът му Ферари в никакъв случай не е загубил шансовете си за титлата, като до края има още много състезания, а представянето на Скудерията в Монако не е било никак лошо. След надпреварата в Монако Фетел и Райконен изостават на съответно на 45 и 46 точки от лидера Нико Розберг с Мерцедес.

Запитан дали се опасява, че титлата се изплъзва на отбора, Аривабене заяви: „В никакъв случай. Видяхте, че Рикиардо беше много добър в Монако, а Хамилтън се завърна в битката. Това, което трябва да направим, е да запазим концентрацията си, да останем фокусирани и да гледаме напред. Мисля, че този шампионат ще бъде много интересен.”

Според Аривабене също така ключът към подобряването на представянето на тима е справянето с проблемите в квалификацията. В Монако пилотите на екипа отново бяха по-бавни в Q3 спрямо Q1. Нещо, което се получи и в голяма степен в Испания. „В Барселона и тук не се представихме добре в 3-ата част на квалификацията и платихме цената за това, каза още босът. – Трябва да разберем къде е проблемът и да го оправим.”