Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер отново в центъра на вниманието

Шумахер отново в центъра на вниманието

3019
0

Когато преди точно 20 години създадохме нашето списание заедно с култовия клуб на улица Веслец в София, Михаел Шумахер бе в зенита на славата си. Той бе голямата звезда, а на бял свят се появи синът му Мик. Така се случва, че днес, две десетилетия по-късно, отново Шумахер, но вече Мик, концентрира вниманието на всички във Формула 1, и то само с един тест за Скудерия Ферари. Затова нямаше как да не отдадем заслужено внимание на това събитие, за което специално в Бахрейн остана нашият дългогодишен фотограф и приятел Артър Тил.

Извън еуфорията около облечения в червено Мик, Ферари също бяха тема номер едно с изключително бързия си болид, който обаче получи повреда на пистата Сахир и лиши от първа победа „по-възрастния” само с 1 година от Мик Шарл Льоклер. Момчето от Монако обаче показа наистина невероятна скорост и изключителен талант, които дори съперник като Люис Хамилтън оцени.

Какво точно крие под своя корпус Ферари SF90 ни помага да открием друг наш колега и приятел – Паоло д’Алесио, който хвърля още малко светлина върху част от по-скритите решения в колата.

Чудесни телеметрични данни пък ни дадоха възможност да анализираме и как Ферари и останалите се представиха в първите състезания от новия сезон и защо Мерцедес в крайна сметка се справи отлично в Мелбърн и бе в позиция да се възползва от появилия се в Манама шанс.

Дебютът на младия и направил отлично впечатление Алекс Албон в Торо Росо пък ни върна към една легенда от миналото на автомобилния спорт, за която мнозина знаят малко – принц Бирабонгсе Банудеж Банубанд, или просто принц Бира.

На фона на ужасния автомобил на Уилямс този сезон Джордж Ръсел, пилотът, който победи както Албон, така и другия отличен дебютант – Ландо Норис, на практика няма как да изяви таланта си, но това не значи, че не е добре да ви дадем малко повече информация за него.

Представянето и на свързания с Уилямс тим на Ягуар във Формула Е още не е на очакваното ниво, но поне развитието е положително и ви разказваме за него, както и традиционно за случващото се в световните ралита.

И понеже започнах с надеждата – Мик Шумахер, ми се иска и да завърша с нашата надежда – Георги Димитров, нашето момче, което се готви не само за новия сезон в картинга, но и за Формула 4, и ексклузивно ни разказа за това в този брой.

Списанието може да намерите в разпространителската мрежа или в електронен формат на сайта e-spisanie.com