Начало Други Силна конкуренция очаква Иван Влъчков на писта Хасково

Силна конкуренция очаква Иван Влъчков на писта Хасково

74
0

Силна конкуренция очаква многократният шампион по картинг у нас Иван Влъчков в серия Туринг в първия кръг от сезона на националния шампионат на Затворен маршрут в Хасково. Иван със своята Хонда Сивик спечели убедително титлата миналия сезон, а сега ще трябва да се потрудни много, за да се справи отново със съперниците си, които се очаква да бъдат рекордно много от няколко години насам.

В надпреварата в Туринг ще участват Станислав Паришков с обновената си кола Опел Кадет, ветеранът Стоян Апостолов с реновираната си Хонда Сивик, а Стефан Панчугов с Хонда Сивик също ще е на линия. Към силната конкуренция ще се присъедини и друг картингист – старозагорецът Давид Будев с Рено Клио. Останалите пилоти, които са подали заявки, са Красен Василев с Рено Клио, Светослав Ковачев с Фолксваген Голф и Илиян Станчев с Пежо 306.

Досега Влъчков не е карал на трасето в Хасково, което ще бъде спънато с 3 шикана, за да се намали максималната скорост на автомобилите. Автомобилът на Иван ще бъде с нова визия (на втората снимка), като оцветяването е различно спрямо миналогодишното.

„Писта Хасково е нова за мен, сподели Влъчков. – Никога не съм карал на нея. През 2015 г. бях в публиката и наблюдавах състезанието. Пистата ми харесва. Има бързи и технични завои. Очаквам да има голяма конкуренция в моя клас Туринг от страна на Стоян Апостолов и Станислав Паришков. По моята кола не сме правили промени, освен че тя има нова визия.

„За първи път проведохме състезание през 2009 г, каза главният организатор на състезанието в Хасково Иван Бакърджиев. – И съответно вече няма изненада за организацията при нас, тъй като знаем с какво се занимаваме. Трасето има съвсем леки изменения като конфигурация спрямо последното издание през 2015 г. На най-дългите прави след посещение на комисията по сигурността бе решено да се поставят 3 броя шикани.

Така пистата ще стане по-технична и ще се намали средната скорост. Взети са всички мерки трасето да отговаря на изискванията за безопасност. Ще има представители на хасковския клуб в трите класа, което се случва за първи път от 8 г. насам. Предвидени са 12 състезателни обиколки във всеки клас или общо 37 км. Надявам се да има много публика.”