Начало Рали Ситроен с втори подиум за сезона в Португалия

Ситроен с втори подиум за сезона в Португалия

34
0
Мадс Остберг

Екипът на Ситроен взе втори подиум за сезон 2014 г. в световния рали шампионат – Мадс Остберг стана трети в четвъртия кръг в Португалия.

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон отбеляза, че това подчертава способността на екипа да се бори с най-бързите в колоната:

Всички се трудихме упорито да подобрим нещата и да постигнем силни резултати. Този подиум е още една чудесна стъпка напред. Надяваме се прогресът да продължи. Бих искал да поздравя и екипажите, участвали в Junior WRC, които се доказаха като конкурентоспособни и с постоянно представяне.

За Остберг второто му класиране на почетната стълбичка тази година – първо на чакъл – бе особено ценно, тъй като го постигна с упорит труд и добра работа заедно с екипа.

Регистрираме прогрес на всяко рали и във всяка тест сесия. Това трето място е отличен резултат, а точката от пауърстейджа е чудесен бонус. Такава бе целта ни от самото начало. Не поехме сериозни рискове по време на състезанието и посоката на развитие е добра с оглед на останалата част от сезона. В бъдеще ще имаме възможност да се целим дори в по-високи резултати – заяви норвежкият пилот.

Другият пилот на Ситроен, който успя да стигне до финала, бе Халид Ал Касими. Той обясни, че през цялото време е работил по настройките, тъй като надпреварата в Португалия има специфични особености.

Търсех оптимален баланс. Доволен съм от постигнатото в толкова трудно рали, а сега ще обърна внимание отново на стартовете от близкоизточния шампионат – допълни Ал Касими.