Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл опроверга критиците си, смята Клер Уилямс

Строл опроверга критиците си, смята Клер Уилямс

80
0
Ланс Строл

Ланс Строл е опровергал критиците си, като спечели първите точки в кариерата в Гран при на Канада на пистата Жил Вилньов. Това смята заместник-шефът на екипа на Уилямс – Клер Уилямс.

18-годишният пилот се класира девети, след като стартира от 17-а позиция в Монреал. След първите 6 старта без точки за Ланс към него имаше много критики, че е платен пилот и е получил мястото си в тима само заради парите на баща си.

„Според мен представянето на Строл в Канада дойде като директно опровержение в очите на критиците му, каза Клер. – Нямаше по-добър начин Ланс да им отговори от това да постигне този резултат на пистата. Сега очаквам същите хора да започнат да го превъзнасят, но така е в спорта и ние добре го знаем.

Много сме щастливи за Строл, който трябваше да стартира от дъното на колоната и от 17-о място успя да финишира 9-и. Направи го пред родна публика, което ще му повлияе още по-добре. Говорих с него и сега той ще е много по-спокоен и по-бързо ще разкрие истинския си талант, заради който го привлякохме в Уилямс. Очаква го бляскаво бъдеще.“

Другият пилот на тима Фелипе Маса пък е започнал преговори за оставането си и през 2018 г. Това призна 36-годишният бразилец, който след края на миналия сезон прекрати кариерата си, но след това се върна в тима, като бе помолен да замести напускащия в посока Мерцедес Валтери Ботас.

„С наближаването на средата на сезона стартираха и преговорите с отбора на Уилямс за 2018 г., каза Фелипе. – Чувствам се много добре в новата кола и не очаквах, че ще ми е отново толкова забавно да се състезавам. От тази гледна точка оттеглянето ми явно беше грешно решение. Най-важното е, че съм конкурентоспособен и мога да помагам на отбора с печеленето на точки, за което бях помолен да се върна.“