Начало Автомобили Subaru XV – световна премиера на марката в Женева

Subaru XV – световна премиера на марката в Женева

51
0

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), производителят на автомобилите Subaru, представи напълно новия модел Subaru XV (европейска спецификация) на автомобилното изложение в Женева.

Subaru XV е кросоувър SUV с компактни размери и SUV способности, използващ отличителната за Subaru система на симетрично задвижване на всички колела Symmetrical All-Wheel Drive, съчетаващ солиден и спортен дизайн, предлагащ многостранни възможности в градската среда и извън града. Пълното обновяване на модела от представянето през 2012 включва използването на напълно новата Глобална Платформа на Subaru (Subaru Global Platform), значително подобряваща якостта и здравината на шасито. Новият модел Subaru XV също предлага водещи нива на безопасност при произшествие и решения за избягване на опасностите, както и по-добро пътно поведение и контрол от страна на водача, като същевременно засилва уникалното излъчване на модела и неговите способности на неравни пътища. Subaru XV е първият стратегически важен автомобил за марката Subaru, следващ новата визия на компанията – „Prominence 2020“ (обявена през 2014 г.), предоставяща водещата ценност на Subaru към своите клиенти “Удоволствие и Спокойствие”.

Уникалният дизайн на Subaru XV със своя стабилен и спортен характер въплъщава философията на дизайна на Subaru DYNAMIC x SOLID. Той също предлага подобрена функционалност и качество на изработка отвън и отвътре.

Дизайнът на Subaru е изразен чрез Wide & Low формата със спортно излъчване и елегантна триобемна структура – от характерната за Subaru шестоъгълна предна решетка до ястребовия поглед на предните светлини. Предната част е отправната точка, преливаща от страни към задната част, придавайки солидно излъчване на автомобила. Изразителната форма на шестоъгълна решетка и елементите с цвят черен мат на предната броня изразяват SUV способностите и солидния характер на Subaru XV.

Предлагат се нови външни цветове – изразителните “Cool Gray Khaki” и “Sunshine Orange”. В съчетание с елементите с цвят черен мат, те подчертават динамичното и функционално излъчване на Subaru XV.

Комбинацията от спортен, напредничав дизайн и изисканата структура изграждат водещ в класа си интериор. Просторният дизайн се разгръща от таблото към вратите, придавайки чувство за изисканост. Качеството на седалките с нова форма, по-добре поддържаща пътниците, също е водещо в сегмента си. Сивият цвят на седалките подчертава активния характер на модела.

Инфотейнмънт системата предлага 8.0-инчов сензорен дисплей, разположен в центъра на бордното табло и възможности за свързване на смартфон. Елегантен оранжев шев на таблото допринася за усещането за качество и динамичен дух на модела. В допълнение на подобрения интериорен дизайн, присъщите за Subaru качества, като изключителна видимост от всички страни, просторен интериор и място за багаж, са допълнително подсилени. Новият волан предлага по-добро управление и по-директно чувство.

Новата платформа драстично подобрява структурната здравина на автомобила (от 70% до 100% спрямо настоящите модели) и включва важни подобрения в окачването и спомага за по-нисък център на тежестта и оттам за високо чувствително управление на автомобила и най-прецизен контрол от страна на водача. Премахването на нежелани движения в поведението на автомобила допринася за подобрена стабилност в права линия и при завой, като същевременно се запазват щедрите 220 мм пътен просвет.

Около 80% от частите на 2.0-литровия двигател Boxer с директно впръскване на новия Subaru XV са напълно обновени спрямо предишните атмосферни двигатели, правейки новия двигател по-лек, по-икономичен и предоставящ повече мощност.

Усъвършенстваната вариаторна трансмисия Lineartronic предлага подобрени предавателни числа и по-ниска маса, за по-добро представяне, ускорение и разход на гориво. Освен напълно автоматична смяна, Subaru XV предлага и 7-степенен ръчен режим, позволяващ на водача да контролира ускорението.

Нивата на шум и вибрации от двигателя и трансмисията са силно намалени, за по-приятна звукова среда и чувство за динамика.