Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Толкова сме бавни, че другите пилоти не разбират кога сме в бърз...

Толкова сме бавни, че другите пилоти не разбират кога сме в бърз тур, заяви Алонсо

39
0

Автомобилите на Макларън-Хонда са толкова бавни, че останалите пилоти по пистата не разбират, че са в бърза обиколка, заяви Фернандо Алонсо след квалификацията за Гран при на Азербайджан.

Испанският пилот се оплака по време на сесията за разпределение местата на стартовата решетка, че Даниел Рикиардо му е съсипал обиколката. Той и съотборникът му Щофел Вандоорн не прескочиха Q1.

„Вчера стана същото с Макс [Верстапен]”, заяви Алонсо. „Мисля, че в началото на обиколката ги объркваме: скоростта ни е толкова ниска, че вероятно си мислят, че се прибираме в пита. Всъщност това е темпото ни и започваме бърз тур. Според мен това ги изненадва. Изпреварват ме в първи завой, аз задминавам във втори и вследствие на това и двамата си губим обиколките. И вчера, и днес – едно и също.”

Фернандо обясни, че случилото се не е имало ефект върху представянето му като цяло, тъй като бе в началото на Q1, когато гумите още бяха студени.

„Съжалявам, ако ги объркваме със скоростта си, но това е положението”, добави испанецът.

Той сподели, че поне отборът е свършил добра работа по отношение на подготовката за състезанието: „Използвахме само един комплект гуми, направихме някои проверки. Знаем, че не сме конкурентоспособни на тази писта, но състезанието ще е дълго и напрегнато. Видяхме много грешки досега през уикенда – почти всички ги допускаха. Трябва да се опазим от тях утре. В подобна надпревара е необходимо да се постараем да завършим, да съберем данни за тима и да продължим да развиваме автомобила.”