Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да намерим решение за подобни условия, заяви Хамилтън

Трябва да намерим решение за подобни условия, заяви Хамилтън

51
0

Много от пилотите и отборите във Формула 1 се извиниха на феновете си в Туитър за това, че не наблюдаваха почти нищо по време на петъчните свободни тренировки в Китай. Екипите работиха едва двайсетина минути през първата сесия, а втората изобщо не се проведе заради лоши метеорологични условия. Медицинският хеликоптер не можеше да се приземи в избраната от организаторите болница в Шанхай и рейс контролът не пусна състезателите на трасето.

„Очевидно е, че денят не бе добър за нас. Имам само една обиколка с мокри гуми досега през годината. От единствения си опознавателен тур мога да кажа, че поведението им изглежда подобно на тези от миналия сезон, така че нямам особени притеснения в това отношение”, сподели Люис Хамилтън. „Днес обаче имаше по-голям проблем. Всичко на пистата бе наред и можехме да караме. Това, което се получи, не е приятно за гледане по телевизията и е още по-лошо за всички хора по трибуните – те са платили, за да дойдат на трасето и идват от града или дори от други страни. А днес едва видяха някой и друг автомобил на пистата. Трябва да работим заедно с ФИА и ФОМ, за да намерим решение, някакъв алтернативен план за подобни условия.”

Съотборникът му Валтери Ботас се съгласи с мнението на англичанина: „Срамота е, че хората видяха само няколко коли. Обещавам, че ще се постараем да направим вълнуваща квалификация и още по-интересно състезание в неделя. Благодаря на всички тези лоялни фенове за подкрепата.”

„Денят не бе добър за всички – нито за нас, нито за телевизионните зрители и будещите се в Европа фенове”, заяви от своя страна Ромен Грожан. „Поне сутринта направихме няколко тура, което е по-добре от нищо.”

Антонио Джовинаци, който отново замества Паскал Верлайн в Заубер, трябваше да се състезава в Австралия след минимална подготовка и същото нещо му се случва и в Китай. Даниел Рикиардо пък има вече сериозен опит, но при цялото си съчувствие към запалянковците изрази и разбиране относно решението на рейс контрола.

„Наясно съм какво и защо се случи и подкрепям решението, тъй като сигурността е на първо място”, обясни австралийският пилот на Ред Бул. „Условията на самата писта бяха наред, но ако се случеше инцидент и хеликоптерът не можеше да излети, щеше да стане сериозен проблем. Прогнозата за времето изглежда малко по-добра за утре и се надявам да можем да покараме преди състезанието.”