Начало Други Тойота запазва първото и второто място след 1 час на Льо Ман

Тойота запазва първото и второто място след 1 час на Льо Ман

41
0

Екипажите на Тойота с номера 7 и 8 са начело в 24-те часа на Льо Ман след първия час на надпреварата. На първо място е екипът с №7 – Стефан Саразен/Камуи Кобаяши/Майк Конуей, като зад волана е Конуей. Следват Антъни Дейвидсън, Казуки Накаджима и Себастиан Буеми.

На старта последните загубиха позиция от Порше с №1, карано от Нийл Джани, който пилотира колата заедно с Ник Танди и Андре Лотерер. Буеми остана близо до конкурентите, но след това изостана на 5 сек.

Точно когато наближиха първите стопове обаче Буеми вдигна темпото. Джани спря в пита обиколка след Себастиан, а в нея швейцарецът бе изключително бърз и излезе на 2-а позиция, плътно зад лидера Конуей благодарение на по-бързия с 2 сек питстоп.

Разликите в челото обаче остават малки, като първите 3 екипажа са събрани в малко повече от 3 секунди. Тимо Бернхард с Порше номер 2 е на 4-а позиция, но той е на 12 сек от водача.

Зад него е Тойота №9, карана от Никола Лапиер. Последният получи малки повреди по колата след като удари останки от колата на ByKolles ENSO CLM. Последната бе за кратко на 5-а позиция, но излезе от пистата на завоя Tertre Rouge и спука гума.