Начало Други Трима са кандидати за титлата в Макси този уикенд

Трима са кандидати за титлата в Макси този уикенд

25
0

Трима пилоти ще се борят за титлата този уикенд  на пистата Дракон край пловдивското село Калояново. Това са Пламен Камбуров, Илия Царски и Константин Маршавелов. На надпреварата, организирана от благоевградския клуб Диамо, трябва да се реши новият шампион във висшия клас и затова битката ще бъде супернапрегната.

Тримата най-бързи пилоти в клас Макси са събрани в 14,5 т., след като в сряда Националният трибунал на БФАС отмени наказанието от 15 секунди заради фаулстарт на Илия Царски, което му бе наложено във втория манш на състезанието в Бургас. Така панагюрецът спечели надпреварата с актив от 50 точки.
Още емоции ще добавя и включването на пилоти от Гърция. Час преди откриването на тренировките в събота пък феновете ще могат да проследят третия старт от Шампионата за хора с увреждания от Българската асоциация  за рекреация и интеграция и спорт (БАРИС). Надпреварата на БАРИС включва слалом между конуси, успоредно паркиране, паркиране в преден и заден  гараж.

Не по-малко оспорвано ще бъде в серия Туринг. Там шампиона се знае – Иван Влъчков , но въпреки че си осигури титлата, младият пилот с Хонда Сивик ще застане на старт, заедно с вицето – неостаряващия Стоян Апостолов. Ще стартират още Илия Бояджиев, Станислав Паришков, Светослав Ковачев – все бивши шампиони.

В най-малката, но и най-масова серия Спорт има 19 заявки, воглаве с осигирилия си колоната в този клас Симеон Симеонов. Тук обаче има и други асове – непобедимият в някои от последните стартове Ерменко Ерменков, Димитър Пенчев, Искрен Веселинов… Тук са и гостите от Гърцзия, които ще стартират за първи път на трасето в Калояново.

Дебют като директор на пистово състезание прави и Диана Стоянова. Тя вече има опит на тази длъжност като шеф на планинското Осогово, а сега известната с изявите си в националния рали шампионат девойка, ще командва куп мъже на писта.  

Програма за затворен маршрут Диамо:

12.11.2016 г. (Събота)
08:00 – 11:15 ч. – Административен и Технически преглед
12:45 ч. – Начало на официалните тренировки

13.11.2016 г. (Неделя)
11:00 ч. – Откриване на състезанието
11:20 ч. – Старт на І манш серия СПОРТ
11:45 ч. – Старт на І манш серия ТУРИНГ
12:10 ч. – Старт на І манш серия МАКСИ
12:50 ч. – Старт на ІІ манш серия СПОРТ
13:15 ч. – Старт на ІІ манш серия ТУРИНГ
13:40 ч. – Старт на ІІ манш серия МАКСИ
14:10 ч. – Обявяване на резултатите и награждаване