Начало Рали Тиери Нювил най-бърз в необичайно дъждовен шейкдаун в Мексико

Тиери Нювил най-бърз в необичайно дъждовен шейкдаун в Мексико

83
0

Тиери Нювил бе най-бърз в шейкдауна на рали Мексико, който се проведе при доста необичайни за надпреварата условия. Проливен дъжд превърна 5,31-километровата отсечка в истинско кално изпитание за екипажите.

Пилотът на Хюндай бе с 1,7 сек по-бърз от Себастиен Ожие (М-Спорт).

„Трябва да сме много, много внимателни в новите секции от маршрута, тъй като на места могат да са наистина тежки за преминаване. Ще са хлъзгави и с много камъни по цялото трасе. Уширили са пътищата, но при тази дейност са нанесли голямо количество камъни върху настилката”, заяви Тиери, цитиран от wrc.com.

„Очевидно е, [че в последните надпревари] не успявахме да стигнем до финала както трябва. Липсваше ни известен шанс. Надявам се сега да постигнем добър резултат с екипа. Важно е за шампионата при конструкторите и за мен самия в подреждането при пилотите – искам да наваксам някакви точки спрямо Ожие, [Яри-Мати] Латвала и [От] Танак. Титлата все още е възможна. В едно състезание можем да спечелим 30 точки, те са на 40 напред.”

Крис Мийк със Ситроен даде трето по сила време.

„Трудно бе да се чувствам уверен на този много тесен, технически път. Въпреки дъжда успяхме да подобрим настройките и се движим в правилната посока”, обясни Мийк.

Латвала бе четвърти и заяви, че не се е чувствал съвсем комфортно при първото преминаване на етапа.

„Променихме някои от режимите на двигателя, както и отделни настройки на амортисьорите. При второто преминаване усещането бе далеч по-добро и бях наистина доволен. Сега се чувствам уверен, но ще е трудно рали при тукашната жега. Ще е повече маратонско бягане, отколкото спринт”, допълни финландецът.