Начало Автомобили Тест – Range Rover Autobiography black дълга база (LWB)

Тест – Range Rover Autobiography black дълга база (LWB)

310
0

Над 500 км с „Императора“най-луксозната версия на Range Rover – Autobiography black си е истинско преживяване. И то в летните жеги, по-точно в най-жарките юлски дни, наречени Горещници. Вътре естествено, хладно, приятно, комфортно, далеч от жежкия ад навън. Да не говорим, че с този автомобил наистина се чувстваш властен, същински император на пътя…

Дългата база на Range Rover (LWB) за първи път бе показана на автосалона в Дубай. Тя е първата от 20 години насам. Свръхлуксозната SUV версия е за онези клиенти, които търсят още по-луксозни и същевременно ултимативни автомобили. Уникалната удължена версия на Range Rover достига още по-високо ниво – ексклузивността на новата специалната версия Autobiography black.

Тръгваме на път. Чака ни движение по магистрала „Тракия“ до Стара Загора, от там до Казанлък, преминаване през Балкана през прохода Шипка до Габрово, а после Севлиево, Ловеч и обратно в София. Още на магистралата става ясно, че автомобилът вдъхва респект. Само се доближиш до някой в лявото платно и той веднага „прибира ушите“ и сторва път. По-нахалните, дето смятат че имат хубави и мощни коли опитват състезание, но бързо се отказват, като видят ускорението на чудовището. Да не говорим, че два пъти ни спираха полицаи, но не за нарушение, а за да разглеждат автомобила…

Всъщност, кой би искал да се озъби на Императора с двигател 4,4 л, мощност 339 к.с. и въртящ момент от 700 Нм, който ускорява от 0 до 100 за 6,9 сек. Трансмисията е 8-степенна автоматична, а задвижването -естествено на 4-те колела.

Първо бяхме трима, а от Града на липите до Града на Рачо Ковача бяхме четирима. Луксът е наистина уникален. При дългата база, благодарение на амфитеатрално разположения втория ред седалки, пространството за пътниците отзад е увеличено с цели 186 мм. Този втори ред седалки може да се накланя с цели 17 градуса повече от стандартната версия и не се налага шофьорът или пътника до него да преместват седалките си напред, за да осигурят допълнителен комфорт за пасажерите отзад. Всъщност, това действие съвсем не е нужно, тъй като комфортът си го има и без това, а двуметров човек може да седи спокойно, без да притеснява тези отпред.

Като стандартно оборудване в дългата база на този SUV се предлагат панорамен покрив, електронни странични щори и по-голямо товарно помещение, които засилват усещането за простор. Дългата версия се предлага за Range Rover Voque, Vogue SE, Autobiography, Autobiography black и хибрид.

Autobiography black е с ново оборудване, разработено от специален екип инженери на Jaguar Land Rover (Engineered To Order). Няма друг автомобил за всякакви терени с такива екстри, ненадминат лукс и изящество. Autobiography black е с отличителен и запомнящ се дизайн. Като се започне от предната решетка, премине се страничните отвори, стилно подчертани с черен емайл и хром, и се свърши със задната врата и стоповете на автомобила. Нови са и полираните джанти със 7 спици, като може да се избират размери между 21“ или 22“.

Интериора на автомобила е повече от първа класа. Оборудването Autobiography black гарантира комфорт с двете индивидуално обособени задни кресла, които се настройват по отделно, за по-голям комфорт на пътнците. Задната централна конзола също е модифицирана и декорирана в стилен черен фурнир, за да придаде върховен лукс на автомобила. Светлините на конзолата могат да бъдат също регулирани и настройвани в различна тоналност, в зависимост от желанието на пасажерите. Изборът е между 10 цвята, в които LED осветлението може да осветява купето на автомобила. Същевременно, хладилното отделение е по-голямо, като осигурява достатъчно място за цели бутилки шампанско. Подобно на предните седалки и задните в Autobiography black са с електрическа памет, като предлагат масаж при нужда. Ултимативността на Range Rover в това оборудване се допълва от висококачествена кожа, в която са обвити A, B и C и D-колоните на колата, както и всички врати.

Що се отнася за електронните системи за помощ на водача, то при Императора не липсва нищо, познато досега в автомобилната техника. Това прави автомобилът сигурен и безопасен.