Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това, че съперниците ни копират, е добър знак, смята Фетел

Това, че съперниците ни копират, е добър знак, смята Фетел

44
0
Себастиан Фетел

Това, че другите отбори във Формула 1 копират Ферари е добър знак и означава, че тимът от Маранело е свършил отлична работа. Това заяви водещият пилот на Скудерията Себастиан Фетел.

Германецът води в шампионата след 11 кръга с 14 точки аванс пред Люис Хамилтън, като спечели 4 победи. При конструкторите обаче начело е Мерцедес с 39 точки преднина.

„Факт е, че в последните няколко години нямахме най-добрата кола и също така е вярно, че в последните няколко сезона не бяхме най-силните по отношение на развитието на колата, заяви Фетел. – Тази година нещата са различни. Въведохме много нови елементи и видяхме, че другите ги изкопираха, което е добър знак.”

Фетел добави, че тимът сега много добре разбира в кои области на колата има нужда от подобрения. „Бяхме конкурентноспособни на всяка писта, на която отидехме, каза още Себастиан. – Вярно е, че Мерцедес бяха по-силни на някои трасета и ние малко изоставахме. Нормално е да има разлика от една писта на друга. Но ние искаме да сме най-добрите на всяко трасе.”

Фетел също така е уверен, че тимът има необходимите ресурси и способности да се бори за титлите до края на сезона. „Отборът ни е в много по-добра форма тази година, коментира германецът. – И ако резултатите идват, започваш да набираш инерция. От нас зависи да продължим по този начин. Уверен съм, че имаме правилните хора, за да успеем.”