Начало Картинг Три титли ще се решават в картинга в Кюстендил

Три титли ще се решават в картинга в Кюстендил

51
0

Изключително оспорвани битки се очакват за титлите по картинг в най-големите класове KZ2 и Rotax Junior в последния кръг от шампионата в Кюстендил, който ще се състои идния уикенд на пистата Пауталия. Във висшия клас води миналогодишният шампион Владо Арабаджиев, но само на 1 и 4 точки зад него са Васил Коларов и Симеон Симеонов. Така последните състезания ще са решителни за това кой ще вземе короната, а тримата имат реални шансове.

Коларов записа 2 победи в последните 2 кръга в Серес и Хасково. Докато Владо не кара в тях и не се знае дали е запази оптимална форма. Симеон пък беше най-бързият пилот в последния кръг в Хасково, като само лошият старт във втората надпревара му попречи да завърши по-напред от 3-ата позиция в нея.

Подобна е ситуацията и в Rotax Junior, където за титлата ще спорят Кристиян Христов, Христо Пенов и миналогодишният шампион Николай Петров. Първи за момента е Кристиян Христов с 372 точки, осем по-малко има Пенов, а Петров се намира на 14 точки от лидера. „Ще дадем всичко от себе си и се надяваме на най-доброто, заяви Кристиян. – Ще внимавам за изненади.“ „Очаквам да победя и да стана шампион, каза от своя страна Пенов. – Състезанието ще бъде на живот и смърт и съм готов за него. Техниката ни е в прекрасно състояние.“

Също трима пилоти имат шансове за короната и в клас Mini, но там разликите са по-големи. Води Александър Коларов със 191 т., следван от Паоло Христов със 173.5 т. Теоретични шансове има и Любомир Малкочев – 152.5 т. Само в Mini BG титлата е решена, като там безспорен шампион е Никола Цолов.