Начало Рали Триумф за Ожие и в Полша

Триумф за Ожие и в Полша

24
0

Себастиeн Ожие спечели и рали Полша, 7-и кръг от първенството във WRC. Пилотът на Фолксваген изпревари съотборника си Андреас Микелсен в решителната битка за победата в последните 2 отсечки, завършвайки с аванс от 11.9 сек. Това е 5-и успех за французина през сезона, с който той дръпна убедително напред в шампионата. Двамата стартираха последния 4-и ден с разлика от само 5.5 сек, но и в двата останали пробега Ожие беше по-бърз.

Триумфът на Фолксваген можеше да бъде пълен, но в последната отсечка борещият се за 3-ата позиция Яри-Мати Латвала с третото заводско Поло се удари в дърво и загуби шансове за подиума. Последното място в него зае От Танак с Форд Фиеста RS от екипа на М-Спорт. Естонецът завърши на 23 сек зад Ожие, а Латвала остана на 44.7 сек.

Мястото на финландеца дори не е сигурно, тъй като още не е ясно дали ще успее да закара разбитата кола до сервизната зона и официалния финал. Танак водеше дълго време във втория ден, възползвайки се от 11-ата си стартова позиция, но накрая недобър избор на гуми ми костваха ценно време. Това е първи подиум за От от 2012 г. насам.

Като цяло Ожие от една страна беше в неизгодна позиция, минавайки първи по отсечките. От друга обаче периодично се случваше тези зад него да имат проблеми с видимостта заради вдигналия се прахоляк.

Пети остана Хейдън Падън с Хюндай i20 (+1:14.6 мин). Той не успя да повтори блестящото си представяне от Италия, но направи каквото можа и завърши пред съотборника си Тиери Ньовил. Белгиецът излетя от пътя в предпоследната отсечка, но не загуби много време и запази позицията си.

Седми остана Крис Мийк със Ситроен DS3, следван от местния герой Роберт Кубица с Форд Фиеста RS.