Начало Автомобили Трофеите за Тур дьо Франс с дизайн на Skoda

Трофеите за Тур дьо Франс с дизайн на Skoda

102
0

Трофеите и за тазгодишното издание на колоездачната обиколка на Франция – Тур дьо Франс – отново ще са от чешко стъкло и са дело на Skoda Design Studios. Самата изработка е на Lasvit Glass, а надпреварата приключва на 27 юли, когато на Шан-з-Елизе победителят и подгласниците му ще вдигнат купата.

Членът на борда на Skoda, отговарящ за продажбите, Карлхайнц Хел ще връчи трофеите на носителите на жълтата, бялата и зелената фланелка. Skoda е официален спонсор и партньор на Тур дьо Франс вече повече от десетилетие.

Отбелязваме връзката си с най-добрите в спорта с чисти линии на дизайна и перфектен кристал. Моментът на победата ще е завинаги вплетен в тези купи от Skoda – коментира главният дизайнер на автомобилния производител Йозеф Кабан.

Тур дьо Франс е комбинация от динамика, страст и мощ. За дизайнера на Skoda Петер Олах тези три характеристики са били основното вдъхновение при създаването на купите, които са 60 см високи тежат 4 кг.

Skoda участва по своя начин в обиколката на Франция – с около 250 автомобила, които се използват за всякакви цели по време на надпреварата.