Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Твърде рано е Верстапен да спечели титлата, смята баща му

Твърде рано е Верстапен да спечели титлата, смята баща му

29
0

Твърде рано е за Макс Верстапен да спечели титлата във Формула 1 през тази сезона. Това смята баща му Йос, който също е бивш пилот в Гран при. Холандецът дебютира в спорта през 2015 г. за Торо Росо, а миналия сезон бе повишен в големия отбор на Ред Бул след 4-ия кръг от първенството, заменяйки Дани Квят. И още в първата си надпревара за Биковете той спечели победа в Испания. До края на сезона записа още няколко подиума и се заговори, че през 2017 г. може да се бори за титлата, ако разполага с достатъчно добра кола.

„Разбира се говори се за световна титла, но моето лично мнение е, че още е рано това да се случи. Трябва му още една година, каза Йос пред холандския канал Ziggo Sport Totaal. – Миналия сезон Макс победи в Испания и се надяваме той да спечели повече състезания тази година. Бих искал да са 3 или 4. Мисля, че е възможно. Ред Бул винаги е бил силен при нови правила в спорта. С информацията, която имам, нещата изглеждат много добре за този сезон.”

Верстапен-старши заяви още, че Макс тренира изключително здраво, като вечер е изтощен след заниманията. „Той е качил 3 или 4 килограма, основно мускулна маса, каза още Йос. – Можете да видите това по ръцете му и по врата. Той тренира много сериозно, но трябва да го прави, защото колите ще са много по-бързи, особено в завоите.”

Според Кристиян Хорнер, който е спортен директор на Ред Бул, екипът има най-вълнуваща двойка пилоти за 2017 г. в лицето на Верстапен и Даниел Рикаирдо. „Даниел за мен беше пилотът на годината за 2017 г., заяви Кристиан. – Той направи няколко феноменални представяния и увереността му е голяма. Мисля, че динамиката между двамата ни пилоти е страхотна. Те се притискат един друг изключително здраво.”