Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс организира уникална изложба “Art of Aero”

Уилямс организира уникална изложба “Art of Aero”

36
0

Отборът на Уилямс от Формула 1 организира в сътрудничество с организацията Блушифт GP уникална изложба, наречена “Art of Aero”. В нея са включени изключителни произведения на изкуството, вдъхновени от аеродинамични снимки на болиди на Уилямс. Изложбата бе открита в галерия Ренсъм в Лондон, където може да бъде видяна до края на март.

Произведенията са невероятна комбинация от инженерни познания и изкуство. Вдъхновението за тях са доскоро секретни кадри на болиди Уилямс от работата с CFD (computational fluid dynamics). Използвани са кадри на FW35 и колите на тима от следващи сезони. С CFD техническият екип на Уилямс симулира и изследва поведението на въздушните потоци около колата. След участието на Блушифт GP резултатът е колекция от красиви картини, каквито публиката вижда за първи път.

Организацията Блушифт GP е основана през юли 2016 г. Целта й е да работи с партньори от света на автомобилния спорт върху създаването, развитието и демонстрирането на иновативни проекти. Вдъхновението идва от света на състезателни отбори, пазещи работата, производствените и изследователските си процеси и използваните материали в тайна.